ποια ειμαι

Join your Soul

Ονομάζομαι Ειρήνη Λάτσιου και είμαι συμβουλευτική ψυχολόγος.

Δραστηριοποιούμαι τα τελευταία χρόνια κυρίως σε περιπτώσεις και θέματα που αφορούν την σχολική ψυχολογία, τις μαθησιακές δυσκολίες, τις αναπτυξιακές διαταραχές και ότι μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσλειτουργική συμπεριφορά.

Εργάζομαι εδώ και δύο χρόνια σε κέντρο ψυχικής υγείας που φιλοξενεί παιδιά με αυτισμό, ενώ παράλληλα παρέχω συμβουλευτική και εκπαιδευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους. Αυτό που δεν παραλείπω ποτέ  από την ψυχολογική και θεραπευτική δραστηριότητα μου είναι η παροχή συμβουλευτικής στους γονείς, μέσα σε ένα υποστηρικτικό, ομαδικό και συστημικό πλαίσιο.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ψυχολογίας με εξελικτική κατεύθυνση το 2014 και στην συνέχεια παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Frederick University στην Κύπρο. Οι εκπαιδεύσεις μου δεν σταμάτησαν εκεί, εφόσον συνεχίζω να επιμορφώνομαι και να παρακολουθώ εξειδικεύσεις και σεμινάρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την διεύρυνση των γνώσεών μου και των πληροφοριών πάνω στα θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο στην σύγχρονη κοινωνία.

Ευχάριστη και ιδιαίτερα γοητευτική δραστηριότητα αποτελεί για εμένα η συγγραφή κειμένων, τα οποία αναλύουν, επεξηγούν και θίγουν επίκαιρα ζητήματα ψυχολογικού, συναισθηματικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Εύρος από την αρθογραφία  μου δημοσιεύται κατά καιρούς σε ηλεκτρονική σελίδα εφημερίδας «Τα Παραπολιτικά».

eirini-latsiou-join
favicon-joinyoursoul

“Embrace each challenge in your Life as an opportunity for Self-Transportation.”

-Bernie Siegel