Η Εξ’αποστάσεως Εργασιακή Πραγματικότητα και τα Νέα Δεδομένα στον Ανθρώπινο Ψυχισμό

tilergasia

Η νέα εργασιακή πραγματικότητα

Οι οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που παρατηρήθηκαν μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού (Covid 19), όχι μόνο παρέμειναν στο  προσκήνιο των ελληνικών ειδήσεων ως πρωτεύοντες ανησυχίες και προβληματισμοί, αλλά ένα μέρος των αλλαγών αυτών  παγιώθηκε  από  ειδικές συνθήκες αντιμετώπισης της κατάστασης, σε μόνιμες συνθήκες λειτουργίας και δράσης στην νέα πραγματικότητα. Μέσα στις αλλαγές αυτές συγκαταλέγεται η νέα εξ’αποστάσεως εργασιακή δράση.

Είναι φανερό ότι η αγορά εργασίας και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν προσαρμόστηκαν άμεσα  διαμορφώνοντας την εργασιακή πραγματικότητα με την απλόχερη  βοήθεια που προσφέρει η ραγδαία  ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η τηλεργασία  αποτελεί πλέον τον πιο διαδεδομένο τρόπο εργασιακής εναντίωσης στην αύξηση των επιπέδων της ανεργίας και της μείωσης των μισθών σε μία χρονική περίοδο, όπου  η τήρηση των μέτρων περί απόστασης  φαντάζει αναγκαία για να μπορέσει να συνεχίσει το γρανάζι της οικονομίας να κινείται σε αλλιώτικους ρυθμούς από τους συνηθισμένους. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι θα αρχίζει σιγά σιγά να αποβάλλεται από την καθημερινότητά μας η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η εργασία αποτελεί μία θεραπευτική μέθοδος για όλους όσους βιώνουν μία στρεσογόνα και συναισθηματικά επιβαρυμένη περίοδο. Η επικοινωνία και επαφή των εργαζομένων μέσα σε ένα καλά οργανωμένο περιβάλλον ολοκληρώνει την ουσία της εργασίας που είναι η ομαλή κοινωνικοποίηση του ατόμου, η συμμετοχή στα κοινά συμφέροντα και στόχους και η δημιουργία μίας άρρηκτα δεμένης ομάδας, η οποία συνεργάζεται, συναποφασίζει και συνυπάρχει υπό τις συνθήκες μιας υγιής επιχείρησης. Πέρα από τα οφέλη που δέχεται η κάθε επιχείρηση από μία άρτια και καλά δεμένη ομάδα εργαζομένων, η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων ξεμπλοκάρει και ανοίγει δρόμους προς  την δημιουργία, την γνώση και την συναισθηματική πληρότητα.

Οι εκφράσεις των ανθρώπων, οι μορφασμοί, οι κινήσεις του σώματος βοηθάνε το άτομο να διαβάσει τις προθέσεις και τα κίνητρα του άλλου, ενώ παράλληλα δυναμώνει την βασική συναισθηματική ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση. Μέσα στο όρο της ενσυναίσθησης συγκαταλέγω την ικανότητα να ακούς, να προσέχεις, να νιώθεις και να μπαίνεις στην θέση του άλλου σαν να βιώνεις ο ίδιος την διηγούμενη ιστορία του, σαν να πονάς εσύ μέσα από τα δακρυσμένα μάτια του, σαν το χαμόγελο του να σχηματίζεται ταυτόχρονα και στο δικό σου πρόσωπο.

Η δράση της ενσυναίσθησης  έχει διττή σημασία, από την μία διευκολύνει την επικοινωνία και την συνεννόηση ανάμεσα στους ανθρώπους, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για την ομαλή συνύπαρξη σε οποιοδήποτε κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο και συνθήκες, ενώ από την άλλη σε προσωπικό επίπεδο εξελίσσει τον άνθρωπο από εγωκεντρικό  ον σε ένα ομαδικό παίχτη που αναγνωρίζει το δικό του καλό και συμφέρον ως το καλό όλων των συνανθρώπων του.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ζώντας σε έναν αιώνα όπου η τεχνολογική ανάπτυξη τρέχει πιο γρήγορα από την εκδήλωση των νέων αναγκών του ανθρώπου, πρέπει να αποκτήσουμε κριτική σκέψη μέχρι που θα αφήσουμε την τεχνολογία να λειτουργεί αντί για εμάς. Κάποιες προτάσεις που μας βοηθάνε να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε την επικοινωνία και τα «καλά» της μέσα στην καθημερινότητα μας είναι οι εξής:

  • Ένταξη στο καθημερινό πρόγραμμα μια δραστηριότητα με την οικογένεια, τα παιδιά, τους φίλους  ή τον σύντροφο μας σε ένα πλαίσιο που θα ευνοεί την ανάπτυξη συζήτησης πάνω σε μία θεματολογία της προτίμηση σας.
  • Ανάπτυξη online συζήτησης με τους συνεργάτες, είτε μετά την εργασία είτε κατά την διάρκεια της τηλεργασίας, σε κάποια πιθανά διαλείμματα που έχετε προγραμματίσει. Δώστε την ευκαιρία στον συνεργάτη σας να μοιραστεί μαζί σας απόψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Αποφορτίστε την δικιά του ενέργεια και προσφέρετε απλόχερα την εμπάθεια σας. Η δράση της είναι ανακουφιστική και προκαλεί εσωτερική ευεξία.
  • Προτείνετε την οργάνωση online meetings μία φορά την εβδομάδα, για να συζητήσετε σε ένα ομαδικό πλαίσιο τους στόχους, την πορεία και τα νέα δεδομένα που συμβαίνουν στην εργασίας σας.
  • Οργανώστε μία ομάδα στα social media, μέσα στην οποία θα ανταλλάζετε προτάσεις και γνώμες για τα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα της πόλη σας, για τα παγκόσμια πολυσυζητημένα γεγονότα καθώς και για άλλα προσωπικά ενδιαφέροντα.
  • Οργανώστε συναντήσεις από κοντά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μετρά για την προσεκτική προφύλαξη σας από την μετάδοση του Κορωνοϊού, για να διατηρήσετε την υγεία και την επικοινωνία της ομάδας εργασίας στην οποία ανήκετε.
  • Αν έχετε την δυνατότητα επιλογής του μέρους, όπου θα δραστηριοποιείστε τηλεργασιακά, επιλέξτε ένα μέρος που θα ευνοεί την συνάντηση με ένα συνεργάτη για να δουλέψετε από κοινού.

Η  αναφορά στον αρνητικό αντίκτυπο που προκαλεί η τερατώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν γίνεται για να τρομάξει τον κόσμο και να δημιουργήσει ένα κλίμα καχυποψίας απέναντι της, αλλά γίνεται για να αφυπνίσει όλους εμάς για αυτά που κρύβονται πίσω από αυτήν, όταν απλώνουμε το χέρι και αρπάζουμε αχόρταγα και απερίσκεπτα κάθε τι που μας προσφέρει στο όνομα κάποιας περιττής και άσημης «ανθρώπινης ανάγκης». Δεν πρέπει να αμελούμε ποτέ ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ότι στηριζόμαστε πάνω στις δικές μας επικοινωνιακές δυνάμεις και δεξιότητες. Αυτές οι δεξιότητες μας υπενθυμίζουν την από φυσικού κοινωνική διάσταση από την οποία απαρτιζόμαστε. Η άμεση και ειλικρινή επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους παγιώνει και ενδυναμώνει την τάση να συσπειρωνόμαστε και να προστατεύουμε την ευημερία και την ελευθερία μας μέσα σε ένα κόσμο με αναρίθμητους κατευθυνόμενους περιορισμούς.