Αποτελεσματική Ηγεσία: Τα χαρακτηριστικά της και το μαγικό κλειδί του ηγέτη.

ηγέτης

Ποιος δεν θα ήθελε να πληροί εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την προσωπικότητα ενός λαμπερού και απόλυτα ικανού ηγέτη. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι αδύνατον να ταυτιστούν με το προφίλ μίας ηγετικής προσωπικότητας, ενώ άλλοι οικειοποιούνται για τον εαυτό τους αυτόν τον τίτλο, χωρίς να ασπάζονται την φιλοσοφία και τις δεξιότητες που θα έπρεπε να φέρει στις πλάτες του ένας ηγέτης. 

Ας ρίξουμε μία ματιά στους παρακάτω ορισμούς που έχουν δοθεί από προσωπικότητες που ελίχθηκαν και αναπτύχθηκαν τόσο επαγγελματικά, όσο νοητικά, γνωστικά, ψυχικά και κοινωνικά.

Τι σημαίνει λοιπόν ηγέτης και πως ορίζεται από διάφορες μεγαλόπνοες προσωπικότητες ;

  •  «….ηγέτης είναι εκείνος που εμπνέει τους άλλους και τους παρακινεί να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες τους και να γίνουν όσο μπορούν καλύτεροι.», Arianna Huffington
  • «…. Οι ηγέτες αναζητούν συνεχώς την αυθεντικότητα. Το ζητούμενο είναι η δημιουργικότητα, όχι μόνο οι αριθμοί. Οι άνθρωποι που έχτισαν κάθε μάρκα είναι η ψυχή αυτής.», Bασιλική Πέτρου
  • «Hγέτιδα σημαίνει να δίνεις το χέρι σου στους νέους, να τους τραβάς προς τα πάνω, να μην θέλεις να μένουν στάσιμοι μόνο και μόνο για να αναδεικνύεται η δικιά σου υπεροχή.», Φωτεινή Κυπραίου
  • «Ο καλύτερος ηγέτης είναι εκείνος που έχει τη σωστή κρίση ώστε να επιλέξει τους σωστούς ανθρώπους για μία δουλειά, αλλά και τη σύνεση ώστε να μην ανακατευτεί μετά στη δουλειά τους. », Θίοντορ Ρούζβελτ
  • «Καλός ηγέτης είναι εκείνος που παίρνει περισσότερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που του αναλογεί στην αποτυχία, και λιγότερο μερίδιο από αυτό που του αναλογεί στην επιτυχία.», Tζον Mαξγουελ

Πριν αναλύσουμε και αναφέρουμε τα κύρια χαρακτηριστικά μιας ηγετικής προσωπικότητας, θα ήθελα να τονίσω ότι το προφίλ ενός καλού ηγέτη δεν συναντάται μόνο στις επιχειρήσεις, στην δημιουργία, στο οικονομικό και τεχνολογικό τομέα ή στην καινοτομία, αλλά συναντάται και σε πιο απλές και καθημερινές κοινωνικές δομές, όπως είναι η οικογένεια, μία ομάδα φίλων, μία ομάδα ποδοσφαίρου, η επαγγελματική συνεργασία σε ένα εργασιακό πλαίσιο, καθώς και οι φιλανθρωπικές δράσεις και ο εθελοντισμός. 

Οι δεξιότητες ενός ή μιας ικανού ηγέτη είναι ενεργές στο μεγαλύτερο τμήμα της καθημερινότητας του και αυτό χωρίς να το προσπαθεί και να τον κουράζει. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν είναι οι ικανότητες που οδηγούν σε μία πολύ καλή καθοδήγηση και έμπνευση ενός ηγέτη, αλλά η εφαρμογή της φιλοσοφίας και του νεωτερισμού που τον διακατέχει.

αποτελεσματική ηγεσία

Αντιλήψεις και ικανότητες που οδηγούν σε μία αποτελεσματική ηγεσία:

1. Ανάληψη προσωπικής ευθύνης των επιλογών του.

Το να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεων και των επιλογών μας είναι δείγμα εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Επιπλέον υποδηλώνεται και η αναγνώριση ότι είναι ανθρώπινο να κάνεις λάθη και να μην φέρνεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς, ενώ παράλληλα η αναγνώριση αυτή βοηθάει στο να μαθαίνεις από τα εμπόδια που προκύπτουν και την επόμενη φορά να επιφέρεις ακόμα καλύτερα, θετικά, αποτελέσματα.

2. Καλή επικοινωνιακή δεξιότητα μεταξύ των συνεργατών και των μελών μίας ομάδας.

H επικοινωνία και η αμεσότητα στο λόγο και στα επιχειρήματα αποτελεί σημαντικό εργαλείο για μία ηγετική θέση. Το να μεταφέρεις εύκολα και κατανοητά τα επιχειρήματα και τις σκέψεις σου στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού περίγυρου στην εκάστοτε συνθήκη, χωρίς να γίνονται παρανοήσεις και να υπάρχουν προσβολές αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά ενός ηγέτη. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται χρονικές καθυστερήσεις και εντάσεις, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς τον αρχηγό. Το πλούσιο λεξιλόγιο και οι γενικευμένες γνώσεις βοηθάνε στην στοχευμένη και κατανοητή ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου.

3. Σεβασμός και αποδοχή όχι μόνο των μελών της ομάδας του, αλλά και των μελών των αντίπαλων ομάδων.

Ένα ηγετικό προφίλ είναι διαποτισμένο από τις βασικές αρχές του σεβασμού και αποδοχής του συνανθρώπου, του διαφορετικού, του αντιπάλου. Με αυτόν τον τρόπο ο ηγέτης αγκαλιάζει ξεχωριστά το κάθε μέλος που απαρτίζει την ομάδα του, τον βοηθάει να αποβάλλει φόβους και ανησυχίες και ανοίγει τον δρόμο για την προσωπική ανέλιξη και ανάπτυξη του καθενός. Σέβεται τις αντιλήψεις του καθενός, προστατεύει τις αξίες και όλα αυτά πάντοτε, βάζοντας προτεραιότητα το γενικό και συλλογικό καλό.

4. Προσαρμοστικότητα σε νέα περιβάλλοντα και δεδομένα.

H ευελιξία που αποδεικνύει κανείς στις αλλαγές που υφίστανται στην προσωπική του ζωή, στο περιβάλλον και στις εκάστοτε χρονικές συνθήκες βοηθάει στην διατήρηση της καλής ψυχολογίας, στην επίτευξη στόχων και στην συνέχιση της ανοδικής και αναπτυξιακής πορείας.

5. Αντικειμενικότητα.

Είναι αλήθεια ότι ο ηγέτης μιας ομάδας οφείλει να παρατηρεί, να κατανοεί και να βρίσκεται κοντά στα μέλη της ομάδας του, στραμμένος πάντα με αφοσίωση και σεβασμό. Αυτό που όμως πρέπει να προσέξει είναι να αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις χρησιμοποιώντας και την αντικειμενική οπτική σκοπιά, για να αναγνωρίζει ευκολότερα λάθη και προβλήματα και να προσδίδει στο μεγαλύτερο εύρος των αποφάσεων του και των δράσεων του δικαιοσύνη και τιμιότητα.

6. Γνωστική λειτουργικότητα.

Η καλή και ανεπτυγμένη γνωστική λειτουργικότητα οδηγεί στην καλύτερη αντιληπτική δεξιότητα των ερεθισμάτων και των μηνυμάτων που προσφέρονται πολυάριθμα σε οποιαδήποτε κοινωνική δράση. Το να μπορεί να διαβάζει κανείς την γλώσσα του σώματος του συνομιλητή, η να κατανοεί με ευκολία την ομιλίας ενός συναδέλφου, η και ακόμα να μπορεί να προβλέπει τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις του ανταγωνιστή ή της αντίπαλης ομάδας βοηθάνε στην διεκπεραίωση των στόχων με πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Η καλή οπτική επαφή, η προσοχή, η παρατήρηση και η μνήμη βοηθάνε στο να συγκεντρωθούν όλες οι εξωτερικές πληροφορίες και να συνδυαστούν με τέτοιον τρόπο που θα φανούν βοηθητικές για τον σκοπό της ομάδας.

7. Προσωπική πνευματική ανάπτυξη.

Το ηγετικό προφίλ δεν ενέχει μόνο χαρακτηριστικά που είναι σε κοινή θέα, όπως για παράδειγμα η εργατικότητα, η αφοσίωση στην ομάδα και στους στόχους ή η επίλυση προβλημάτων. Για να τα εισφέρει όλα αυτά κάποιος εις πέρας, σημαίνει ότι η πνευματική του καλλιέργεια είναι πολύ φροντισμένη και

μονίμως σε διέγερση. Οι γνώσεις, η ερευνητική διάθεση, η προσωπική εκπαίδευση και το ενδιαφέρον για πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής είναι μερικά δείγματα καλής πνευματικής κατάστασης. Οι γνώσεις και η καλλιέργεια συνδυάζονται και αποφέρουν τρομερά αποτελέσματα δημιουργίας και καινοτομίας.

8. Eνσυναίσθηση

Θα περιγράψω την ενσυναίσθηση ως μία εξαιρετικά σημαντική δεξιότητα του ανθρώπου, με την οποία καταφέρνει να έρθει σε ένα υψηλό επίπεδο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον συνάνθρωπό του.

Η ενσυναίσθηση απαιτεί την απελευθέρωση των αισθήσεών μας για να παρατηρήσουμε και να γευτούμε νοητικά την εμπειρία και την θέση του άλλου. Οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η κακεντρεχής κριτική δεν χωράει σε μία τέτοια υψηλή νοητική δεξιότητα. Όπως καταλαβαίνουμε η ενσυναίσθηση αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό γνώρισμα μίας ηγετικής προσωπικότητας, καθώς είναι αυτός που οφείλει να δέσει μία ομάδα, δείχνοντας σεβασμό και αξία στο κάθε μέλος της ξεχωριστά.

9. Προστασία της σωματικής του υγείας.

Η σωματική δραστηριότητα αποφαίνεται απαραίτητη για την υψηλή απόδοση και λειτουργικότητα μιας ηγετικής προσωπικότητας. Ο ηγέτης μίας ομάδας καλείται να είναι ενεργός, δραστήριος και αυτός που δίνει το θεμιτό παράδειγμα με την εργατικότητα του, την συνέπεια, τον σεβασμό και την προσήλωση του. Για όλα αυτά, όμως, απαιτείται ενέργεια, αντοχή και καλή γνωστική δεξιότητα, όπου όλα αυτά εξαρτώνται άμεσα από την καλή σωματική υγεία. Η καθημερινή άσκηση φροντίζει το σώμα μας να είναι δυνατό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και της εργασίας. Η άσκηση και η εκγύμναση δεν βελτιώνει μόνο την καρδιοαναπνευστική μας λειτουργία, αλλά απομακρύνει τα υψηλά επίπεδα άγχους και φοβιών που μπορεί να προκύψουν από τον μεγάλο εργασιακό, κοινωνικό και προσωπικό φόρτο αρμοδιοτήτων και ευθυνών.